17 Ekim 2019 Perşembe

Zeytinyağlı Kereviz Salatası Tarifi

Zeytinyağlı Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy kereviz
  • 1 adet büyük boy patates
  • 2 adet havuç
  • Tuz, karabiber diğer baharatlar damak tadınıza göre
  • 1 yemek kaşığı salça (Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 orta boy soğan

Zeytinyağlı Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle haşlama sırasına göre patates ,havuç, kereviz olmak üzere haşlıyoruz.
  2. Ayrı haşlayacaksanız kereviz çabuk haşlanır bilginiz olsun.
  3. Başka bir kapta soğan ve salçayı kavuruyoruz.
  4. Kereviz saplarını ilave ediyoruz. İsterseniz kullanmayabilirsiniz ama güzel tad veriyor eklemenizi tavsiye ederim. Ben ekleyerek yaptım.
  5. Haşlanmış olan sebzeleri ,soğan ,salça, kereviz sapı kavurduğumuz kaba alıp bir turda o şekilde kavuruyoruz.Poğaça börek yanlarında mükemmel bir salata olarak eşlik ediyor.
  6. Üzerine son olarak bir tur zeytinyağı gezdirip soğumaya bırakıyoruz. Limon sıkarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder