10 Ekim 2019 Perşembe

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo yaprak (Salamura)
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 bas büyük kelle soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tane kabuğu soyulmuş limon

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Yaprağımızı sarmaya başlamadan 3 saat önce ılık suya ıslatalım ki fazla tuzu gitsin
  2. Sonrada suyunu süzüp bir leğen içerisine su koyup bu suda yapraklarınızı dalgalayarak süzgecimize alalım suyu süzülsün
  3. Pirinci yıkayıp süzelim.
  4. Yanmaz tenceremize yağı koyup soğanı yemeklik doğrayalım ağzını kapatıp kavuralım yumuşasın.
  5. Pirinci ekleyip arada bir karıştırarak bir beş dakika kavuralım
  6. Diğer bütün malzemeyi ekleyip bir iki çevirelim kavrulsun
  7. Üzerine 2su bardağı sıcak suyu ekleyip ağzını kapatalım suyunu ceksin (2dakikada çekiyor)
    İstenilen boyutta yapraklarımızı saralım.
  8. Tencereye dizip üzerini çok az geçecek kadar sıcak su koyalım
  9. Halka halka kesilmiş limon dizip kısık ateşte pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder