6 Kasım 2019 Çarşamba

Acem Pilavı Tarifi

Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 100-150 gram kuşbaşı et (et miktarı isteğe göre ayarlanabilir ben göz kararı koyuyorum)
  • 2-3 adet havuç
  • 1 kase pirinç
  • 1 adet büyük boy soğan
  • tuz
  • sıvı yağ (tercihim zeytin yağı)
  • birkaç damla limon suyu

Acem Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Etimizi bir tencereye alıyoruz ve çok az su ekleyip çok kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  2. Bu arada pirinçimizin üzerine kaynamış su ekleyip bekletiyoruz.(biraz tuz ekleyebilirsiniz).
  3. Etlerimiz suyunu çekip piştikten sonra üzerine yağımızı ve ince ince kıydığımız soğanlarımızı ekliyoruz.
  4. 3-5 dakika kadar kavrulduktan sonra uzun uzun doğradığımız havuçlarımızı ekliyoruz ve 3-5 dakika kadar da havuçlarımızı kavuruyoruz.
  5. Kavrulan havuçlarımızın üzerine 2 kase kadar kaynamış su ekliyoruz ve pilavımızın tuzunu ayarlıyoruz.
  6. Birkaç damla da limon sıkıyoruz (pilavımızın beyaz olması için).
  7. Pilavımızın suyu kaynayınca ıslatmış olduğumuz pirinçlerimizi soğuk suda iyice yıkayıp tenceremize ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
  8. Pilavımız suyunu çekince dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder