27 Kasım 2019 Çarşamba

Açma Tarifi

Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Un
ARASINA SÜRMEK İÇİN
  • Yumuşak margarin
ÜZERİ İÇİN
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu

Açma Tarifi Yapılışı

  1. Hamur malzemelerini bi kaba alıp iyice yoğurun.
  2. Üzerini kapatıp iki katını olana kadar iyice mayalandırın.
  3. Sonra yumak alın üzerini temiz bir bezle kapatın. Biraz daha mayalansın.
  4. Daha sonra yumakları tezgahta açıp içlerine margarin sürüp şekil verin üzerini örtüp 15 dakika daha dinlendirin..
  5. Daha sonra üzeri kızarıncaya kadar 180-200 derecede fırında pişirin
🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder