Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
 - 1 su bardağı ılık su
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı kuru maya
 - 1 tatlı kaşığı şeker
 - 2 tatlı kaşığı tuz
 - Un
 
ARASINA SÜRMEK İÇİN
- Yumuşak margarin
 
ÜZERİ İÇİN
- 1 adet yumurta sarısı
 - 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
 - Susam
 - Çörek otu
 
Açma Tarifi Yapılışı
- Hamur malzemelerini bi kaba alıp iyice yoğurun.
 - Üzerini kapatıp iki katını olana kadar iyice mayalandırın.
 - Sonra yumak alın üzerini temiz bir bezle kapatın. Biraz daha mayalansın.
 - Daha sonra yumakları tezgahta açıp içlerine margarin sürüp şekil verin üzerini örtüp 15 dakika daha dinlendirin..
 - Daha sonra üzeri kızarıncaya kadar 180-200 derecede fırında pişirin
 
Yorumlar
Yorum Gönder