Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Un
ARASINA SÜRMEK İÇİN
- Yumuşak margarin
ÜZERİ İÇİN
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Çörek otu
Açma Tarifi Yapılışı
- Hamur malzemelerini bi kaba alıp iyice yoğurun.
- Üzerini kapatıp iki katını olana kadar iyice mayalandırın.
- Sonra yumak alın üzerini temiz bir bezle kapatın. Biraz daha mayalansın.
- Daha sonra yumakları tezgahta açıp içlerine margarin sürüp şekil verin üzerini örtüp 15 dakika daha dinlendirin..
- Daha sonra üzeri kızarıncaya kadar 180-200 derecede fırında pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder