Ağızda Dağılan Enfes Bir Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yeterince un
İÇ MALZEMESİ
- 3 adet elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşı tarçın
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
ÜZERİ İÇİN
- Pudra şekeri
Ağızda Dağılan Enfes Bir Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
İşe
- İlk olarak içini hazırlayarak başlayalım. 3 adet elmanın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Uygun bir tavaya alın.
- Üzerine 3 yemek kaşığı toz şekeri ilave edip karıştırın suyunu çekip pembe rengini alana kadar kısık ateşte pişirin.
- Pişmeye yakın tarçın ve cevizi ekleyin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Şimdi hamurumuzu hazırlayalım - . Oda sıcaklığındaki margarini derin bir kaba alın.
- Üzerine sıvı yağı, pudra şekerini ve yumurtayı ilave edip elinizle karıştırın.
- Üzerine vanilya, nişasta, kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edin.
- Hamuru kulak memesi kıvamına gelenedek yoğurun. Hamuru bir merdane ile açın. Çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. İçlerine soğuyan iç malzemeden koyun. Çok bastırmadan hamurun iki ucunu birleştirin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
- 180 derecede ısıtılmış frında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis tabağına alın. Şimdi sırada mis gibi bir çay var demleyip Afiyetle yiyebilirsiniz Canlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder