Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Ananaslı Soslu Pasta Tarifi

Ananaslı Soslu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı  sıvı yağ
  • 1 su bardağı  şeker
  • 1. 5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 avuç ceviz veya fındık öğütülmüş
  • 1 küçük ananas konserve yada bir ananas hangisi varsa
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya

Ananaslı Soslu Pasta Tarifi Yapılışı

🍁Öncelikle hepinize merhaba. İnternete bulduğum çokça yaptığım, sonucundan hep memnun kaldığım ve bunu sizlerle paylaşmak istediğim basit ama lezzetli bir tarif yazmak istedim.
🍰


  1. Yoğurt, şeker, yağ ve vanilya bir kaba alınır güzelce mikserle çırpılır (bu çırptığımız karşımdan 1 su bardağı ayrılır, kek piştikten sonra üzerine dökmek için.
  2. Daha sonra 4 tane yumurta kalan karışıma eklenir tekrar mikserden geçirilir.
  3. Çekilmiş fındık yada ceviz eklenir.
  4. Un ve kabartma tozu yavaş yavaş elenerek eklenir , bundan sonra mikseri kullanmayın, spatulayla yavaşça karıştırın.
  5. Güzelce yağlanmış bir borcama veya dikdörtgen pişirme kabına dökülür.
  6. Ananaslar hafiften unlanıp pastanın üzerine dizilir.
  7. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika arasında kontrolü pişirilir.
  8. Kürdanla pişme kontrolü yapılır. üstü kızardıktan sonra fırından çıkarılır.
  9. İlk sıcağı çıktıktan sonra ayırdığımız sos üzerine dökülür , bir kaç saat bekledikten sonra pastamı yemeğe hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?