Ananaslı Soslu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1. 5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 1 avuç ceviz veya fındık öğütülmüş
- 1 küçük ananas konserve yada bir ananas hangisi varsa
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
Ananaslı Soslu Pasta Tarifi Yapılışı
Öncelikle hepinize merhaba. İnternete bulduğum çokça yaptığım, sonucundan hep memnun kaldığım ve bunu sizlerle paylaşmak istediğim basit ama lezzetli bir tarif yazmak istedim.
- Yoğurt, şeker, yağ ve vanilya bir kaba alınır güzelce mikserle çırpılır (bu çırptığımız karşımdan 1 su bardağı ayrılır, kek piştikten sonra üzerine dökmek için.
- Daha sonra 4 tane yumurta kalan karışıma eklenir tekrar mikserden geçirilir.
- Çekilmiş fındık yada ceviz eklenir.
- Un ve kabartma tozu yavaş yavaş elenerek eklenir , bundan sonra mikseri kullanmayın, spatulayla yavaşça karıştırın.
- Güzelce yağlanmış bir borcama veya dikdörtgen pişirme kabına dökülür.
- Ananaslar hafiften unlanıp pastanın üzerine dizilir.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika arasında kontrolü pişirilir.
- Kürdanla pişme kontrolü yapılır. üstü kızardıktan sonra fırından çıkarılır.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra ayırdığımız sos üzerine dökülür , bir kaç saat bekledikten sonra pastamı yemeğe hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder