Ananaslı Soslu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
 - 1 su bardağı yoğurt
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı şeker
 - 1. 5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
 - 1 avuç ceviz veya fındık öğütülmüş
 - 1 küçük ananas konserve yada bir ananas hangisi varsa
 - 1 paket kabartma tozu
 - 2 paket vanilya
 
Ananaslı Soslu Pasta Tarifi Yapılışı
- Yoğurt, şeker, yağ ve vanilya bir kaba alınır güzelce mikserle çırpılır (bu çırptığımız karşımdan 1 su bardağı ayrılır, kek piştikten sonra üzerine dökmek için.
 - Daha sonra 4 tane yumurta kalan karışıma eklenir tekrar mikserden geçirilir.
 - Çekilmiş fındık yada ceviz eklenir.
 - Un ve kabartma tozu yavaş yavaş elenerek eklenir , bundan sonra mikseri kullanmayın, spatulayla yavaşça karıştırın.
 - Güzelce yağlanmış bir borcama veya dikdörtgen pişirme kabına dökülür.
 - Ananaslar hafiften unlanıp pastanın üzerine dizilir.
 - 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika arasında kontrolü pişirilir.
 - Kürdanla pişme kontrolü yapılır. üstü kızardıktan sonra fırından çıkarılır.
 - İlk sıcağı çıktıktan sonra ayırdığımız sos üzerine dökülür , bir kaç saat bekledikten sonra pastamı yemeğe hazır. Afiyet olsun.
 
Yorumlar
Yorum Gönder