18 Kasım 2019 Pazartesi

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı arpa şehriye
  • 6 su bardağı su
  • Tuz, tavuk bulyon veya tavuk suyu nasıl arzu ederseniz.
  • Ayçiçek yağı veya tereyağ

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Ayçiçek yağında şehriyeyi rengi atana kadar kavuruyoruz.
  2. Kavurduktan sonra tuzunu ilave edin, (kaynayan suyun içine atın tavuk bulyonu)
  3. Ayrı bir yerde kaynattığımız sıcak suyu (suyu 6. 5 bardak koyabilirsiniz. Çünkü kaynarken azalma yapıcaktır su kısacası 6 su bardağına denk gelir)
  4. Dikkatli bir şekilde dökün.  Dikkatli dememin sebebi pirinç pilavına döktüğünüz gibi dökerseniz buhar elinizi yakar. Kenardan dökün suyunu.
  5. Kapağını kapatın suyu çekene kadar arada bir karıştırın.
  6. Demlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder