Arpa Şehriye Pilavı Tarifi
Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı arpa şehriye
- 6 su bardağı su
- Tuz, tavuk bulyon veya tavuk suyu nasıl arzu ederseniz.
- Ayçiçek yağı veya tereyağ
Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı
- Ayçiçek yağında şehriyeyi rengi atana kadar kavuruyoruz.
- Kavurduktan sonra tuzunu ilave edin, (kaynayan suyun içine atın tavuk bulyonu)
- Ayrı bir yerde kaynattığımız sıcak suyu (suyu 6. 5 bardak koyabilirsiniz. Çünkü kaynarken azalma yapıcaktır su kısacası 6 su bardağına denk gelir)
- Dikkatli bir şekilde dökün. Dikkatli dememin sebebi pirinç pilavına döktüğünüz gibi dökerseniz buhar elinizi yakar. Kenardan dökün suyunu.
- Kapağını kapatın suyu çekene kadar arada bir karıştırın.
- Demlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder