Ana içeriğe atla
Arpa Şehriye Pilavı Tarifi 
 
Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı arpa şehriye
 
- 6 su bardağı su
 
- Tuz, tavuk bulyon veya tavuk suyu nasıl arzu ederseniz.
 
- Ayçiçek yağı veya tereyağ
 
Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı
- Ayçiçek yağında şehriyeyi rengi atana kadar kavuruyoruz.
 
- Kavurduktan sonra tuzunu ilave edin, (kaynayan suyun içine atın tavuk bulyonu)
 
- Ayrı bir yerde kaynattığımız sıcak suyu (suyu 6. 5 bardak koyabilirsiniz. Çünkü kaynarken azalma yapıcaktır su kısacası 6 su bardağına denk gelir)
 
- Dikkatli bir şekilde dökün.  Dikkatli dememin sebebi pirinç pilavına döktüğünüz gibi dökerseniz buhar elinizi yakar. Kenardan dökün suyunu.
 
- Kapağını kapatın suyu çekene kadar arada bir karıştırın.
 
- Demlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder