Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Aşk Temalı Pastam Tarifi

Aşk Temalı Pastam Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:
  • 2 yumurta
  • 1. 5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 bardak tan bir kaşık kadar fazla un
Arası için:
  • Biraz vişne suyu arasını ıslatma için
  • 1 küçük paket puding (tercihe göre kakaolu yada muzlu) ve paket üzerindeki tarife göre süt
Üzeri için :
  • 1 paket çikolata sosu ve tarifindeki miktar kadar süt
  • Hindistan cevizi
  • Meyveler; nar, mandalina, muz

Aşk Temalı Pastam Tarifi Yapılışı

Selamun aleykum kardeşlerim
Eşlerinize, çocuklarınıza, sevdiklerinize minik sürprizler yapmak hepinizin istediği bişeydir. Hanımlar olarak kısıtlı vaktimiz var ve hem güzel hem pratik tarifler arar gözümüz. İşte tam da bu isteğiniz doğrultusunda tarifimi sizler için hazırladım inşallah beğenirsiniz😍
  1. Öncelikle kek malzemelerinden şeker ve yumurtayı kaba alıp iyice çırpıyoruz köpürene kadar.
  2. Sonra yavaş yavaş diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz ve yuvarlak orta boy fırın kabımıza boşaltıp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırınımıza atıyoruz.
  3. Kekimiz yaklaşık 15- 18 dk de pişerken bizde arası için puding hazırlayalım.
  4. Sütü ve pudingi karıştırıp ocağa koyalım, kıvamı alana kadar karıştırın ve altını kapatın fırından kekimiz çıkmış olmalı o arada.
  5. İlk sıcaklığı çıkan keki bir ip yada bıçak yardımıyla iki ye ayırın. ( muhakkak ilk sıcaklığı çıksın yoksa çıkmaz ve parçalanır) ve arasına alt tabana önce hafif vişne suyuyla ıslatın sonra da puding i dökün.
  6. Sonra üst kapağını üzerine koyun ve hemen ardından çikolata sosunu hazırlayın ve üzerine dökün. Sonra istediğiniz gibi meyvelerle süsleyin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?