Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet ayva
- 4 kahve fincanı şeker
- 2 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 tane kırmızı pancar
Süslemek için;
- Krem şanti veya kaymaklı krem şanti
- Az iri çekilmiş ceviz
- Toz fıstık
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Yıkayıp soyduğumuz ayvaları yarım limon sıktığımız suyun içine bırakıyoruz. (Kararmasın diye )
- Derin bir tavaya ayva kabuklarını, ayvanın çekirdeklerini tarçın ve karanfili ekliyoruz.
- Soyup küçük doğradığımız kırmızı pancarı ekliyoruz.
- Ayvaları yerleştiriyoruz tavaya. Her bir ayvanın üzerine bir fincan şeker döküyoruz.(Ben ölçtüm fincan büyük küçük diye tereddüt yaşarsanız. Kaşık ölçüsü 3 dolu yemek kaşığı )
- Ayvaların ancak yarılarına kadar çıkan suyu ekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını iyice kısıyoruz.
- Az yumuşayınca ters düz edin üst tarafıda yumuşasın.
- 2, 5 saat kısık ayarda pişir.
- Kürdan testi yap, pişmişse altını kapat soğusun.
- Sonra servis tabağına al dilediğin gibi süsle.
- Ben ortasına ceviz, üstüne krem şanti sıktım, toz fıstık ve kaşıkla şerbetinden üzerine gezdirdim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder