Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet ayva
 - 4 kahve fincanı şeker
 - 2 adet karanfil
 - 1 adet çubuk tarçın
 - 1 tane kırmızı pancar
 
Süslemek için;
- Krem şanti veya kaymaklı krem şanti
 - Az iri çekilmiş ceviz
 - Toz fıstık
 
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Yıkayıp soyduğumuz ayvaları yarım limon sıktığımız suyun içine bırakıyoruz. (Kararmasın diye )
 - Derin bir tavaya ayva kabuklarını, ayvanın çekirdeklerini tarçın ve karanfili ekliyoruz.
 - Soyup küçük doğradığımız kırmızı pancarı ekliyoruz.
 - Ayvaları yerleştiriyoruz tavaya. Her bir ayvanın üzerine bir fincan şeker döküyoruz.(Ben ölçtüm fincan büyük küçük diye tereddüt yaşarsanız. Kaşık ölçüsü 3 dolu yemek kaşığı )
 - Ayvaların ancak yarılarına kadar çıkan suyu ekliyoruz.
 - Kaynadıktan sonra ocağın altını iyice kısıyoruz.
 - Az yumuşayınca ters düz edin üst tarafıda yumuşasın.
 - 2, 5 saat kısık ayarda pişir.
 - Kürdan testi yap, pişmişse altını kapat soğusun.
 - Sonra servis tabağına al dilediğin gibi süsle.
 - Ben ortasına ceviz, üstüne krem şanti sıktım, toz fıstık ve kaşıkla şerbetinden üzerine gezdirdim.
 
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder