4 Kasım 2019 Pazartesi

Balparmak Tatlım Tarifi

Balparmak Tatlım Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı margarin
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Alabildiğince un
Üzeri için;
  • 1 su bardağı irmik
Süslemesi için;
  • Toz fıstık, Hindistan cevizi
Şerbeti için;
  • 2. 5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su( 1. 5 su bardağı da olabilir)
  • 3, 4 damla 🍋 limon

Balparmak Tatlım Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle karıştırma kabına 1 yumurtayı kırıyoruz. Üzerine şeker ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra üzerine sıvı yağ, irmik, margarin, vanilya, kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Azar azar un ekleyip yoğuruyoruz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp parmak şekli veriyoruz.
  5. Son olarak irmiğe bulayıp yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirip fırına veriyoruz.
  6. Bir tencere de şerbetimizin malzemeleri ni koyup 15 dakika kaynatıp ılımasını bekliyoruz.
    Not:soğuk tatlımızın üzerine ılık şerbetimizi döküyoruz. Toz fıstıkla süslemesini yapıyoruz. 🤗Bayıla bayıla yiyebileceğiniz bir 🍯 bal parmak tatlısı yapmanızı tavsiye ederim 😋 Afiyet bal şeker olsun 👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder