Balparmak Tatlım Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı margarin
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- Alabildiğince un
Üzeri için;
- 1 su bardağı irmik
Süslemesi için;
- Toz fıstık, Hindistan cevizi
Şerbeti için;
- 2. 5 su bardağı süt
- 2 su bardağı su( 1. 5 su bardağı da olabilir)
- 3, 4 damla limon
Balparmak Tatlım Tarifi Yapılışı
- Öncelikle karıştırma kabına 1 yumurtayı kırıyoruz. Üzerine şeker ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra üzerine sıvı yağ, irmik, margarin, vanilya, kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz.
- Azar azar un ekleyip yoğuruyoruz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp parmak şekli veriyoruz.
- Son olarak irmiğe bulayıp yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirip fırına veriyoruz.
- Bir tencere de şerbetimizin malzemeleri ni koyup 15 dakika kaynatıp ılımasını bekliyoruz.
Not:soğuk tatlımızın üzerine ılık şerbetimizi döküyoruz. Toz fıstıkla süslemesini yapıyoruz. Bayıla bayıla yiyebileceğiniz bir bal parmak tatlısı yapmanızı tavsiye ederim Afiyet bal şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder