Bamya Tarifi (Tavuklu) Bamya Sevmeyenler Bile Artık Bamya Yiyecek

Bamya Tarifi (Tavuklu) Bamya Sevmeyenler Bile Artık Bamya Yiyecek İçin Malzemeler

  • Yarım kilo bamya
  • 300 gr tavuk göğüsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 buçuk çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet limon

Bamya Tarifi (Tavuklu) Bamya Sevmeyenler Bile Artık Bamya Yiyecek Yapılışı


  1. Öncelikle bamyalarımızı temizleyip iyice yıkıyoruz.
  2. Daha sonra tavuk göğsümüzü kuş başından biraz ufak doğruyoruz.
  3. Tenceremize alıyoruz üzerine biraz sıvı yağ dökerek orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  4. Suyunu çeken tavukların üzerine biraz daha yağ döküp küp küp doğradığımız soğan ve biberleri ilave edip kavuruyoruz.
  5. Soğan ve biber biraz kavrulunca salça ve doğradığımız domatesleri ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
  6. Üzerine gececek kadar sıcak su ilave edip 10 dakika kadar öyle pişiriyoruz.
  7. Daha sonra bamyalarımız ve nohutu ilave edip üzerine bir adet limon sıkıp karabiber ve tuz ilave edip kısık ateşte yarım saat kadar pişiriyoruz. Suyu az gelirse ekleyebilirsiniz afiyet olsun

Yorumlar