30 Kasım 2019 Cumartesi

Bananen Brot Tarifi

Bananen Brot Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 3 adet büyük boy/500 g muzdan) muz, tercihen olgunlaşmış
  • 1 su bardağı (200 gram) şeker
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 2 paket vanilya
  • 1+3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı (2 g) ince tuzu

Bananen Brot Tarifi Yapılışı

  1. Fırınınızı önceden 180 ° C ’ de ısıtın. 23/12 cm boyutlarında dikdörtgen bir kek kalıbını az miktarda tereyağı ile yağlayın, içine bir tatlı kaşık kadar un koyup sallayarak her yanına yapışmasını sağlayın.
  2. Tereyağını eritip oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  3. Mutfak robotuna : muzları soyup dilimleyin.
  4. Üzerine şekeri, yumurtaları ve vanilya ekleyip bir çorba kıvamına getirin (bütün malzemeleri metal bıçak takılı bir mutfak robotundan geçiren).
  5. Tereyağını ilave edip karışıma yedirin.
  6. Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kapta karıştırdıktan sonra ıslak malzemelerin üzerine eleyin ve bir spatulayla un parçaları kaybolana dek karıştırın.
  7. Kek kalıbına aktarıp üzerini düzleyin ve fırının orta katında, yaklaşık 60 dakika boyunca pişirin.
  8. Keki fırından alıp kalıbının içinde 30 dakika boyunca soğumaya bırakın. Keki çıkartın ve servis tabağına aktarın.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder