11 Kasım 2019 Pazartesi

Bisküvili Havuçlu Toplar Tarifi

Bisküvili Havuçlu Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 3-4 yemek kaşığı hindistan ceviz
Üzeri İçin ;
  • Hindistan cevizi

Bisküvili Havuçlu Toplar Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak havuçları pişiriyoruz.  Havuçları rendeleyin şekerle birlikte tencereye alın.
  2. Kısık ateşte havuç suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
  3. Piştikten sonra ocağınızı kapatın ve soğumaya bırakın.
  4. Havuçlar pişerlerken bisküvileri hazırlıyoruz.Robotta bisküvileri çekin.
  5. Havuçlu tatlımız için malzemeleri karıştırıyoruz.
  6. Bir kaba pişen havuçları ve bisküvileri alın ve hindistan cevizi koyun. Elinizle yoğurmaya başlayın. Çok katı bir kıvamda ise süt ekleyerek yuvarlanacak kıvama getirin.
  7. İsteğe göre içine fındık, ceviz, tarçın gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.
  8. Tatlılarımızı şekillendiriyoruz.  Harçtan ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve her tarafını hindistan cevizine batırın.
Tatlımız servise hazır.  Servis kabına alın ve üzerine kürdan batırın. Nefis atıştırmalıklarımız hazır, Afiyet olsun :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder