Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Borcamda Köstebek Pasta Tarifi

Borcamda Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Islatmak için;
  • 1 su bardağı süt
  • Arasına için muz (3-4 adet )
Kreması için;
  • 1 paket muzlu Creme Ole
  • 2 paket krem şanti
  • 2. 5 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata (Arzuya göre ben koymadım)

Borcamda Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Sıvıyağı ve sütü ekleyip çok az çırpalım.
  2. Kuru malzemeleri de eleyelim ve mikserde karışana kadar çırpalım.
  3. Yağlanmış borcama dökelim ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  4. Kek pişerken kremayı hazırlayalım.
  5. Sütümüzü kremşantiyi ve creme oleyi bir kaba alıp cırpalım.
  6. Kremşantiler ve creme oleyi 2, 5 su bardağı sütle iyice çırpalım.
  7. Hazırladımız kremayı dolaba kaldıralım. Soğuyan kekimizin kenarlarında görselseki gibi kesip, boşluk kalacak şekilde kaşıkla veya elimizle oyalım ve bir kaba alalım. Çok derine inmeyin alt taban bir parmak kalınlığında olmalı.
  8. Oyduğumuz kek parçalarını daha sonra pastamızın üzerinde kullanacağız.
  9. Daha sonra kekimizi sütle kaşık yardımıyla ıslatalım. Muzları dilimleyip kekimizin üzerine dizelim. (bu büyük borcama 5 tane yerli muz kullandım. 1 tanede üzerine süslemek için kullandım)
  10. Dolaptan kremamızı alıp muzların üzerine yayalım ve düzleştirelim. Oyduğumuz kek parçalarını elimizle ufalayalım.
  11. Kremanın üzerini hiç boşluk kalmayacak şekilde yayalım.
  12. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 3-4 saat bekledikten sonra servise hazır. Arzuya göre akşamdanda hazırlaya bilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?