11 Kasım 2019 Pazartesi

Bulgur Pilavı (Tam Kıvamında) Tarifi

Bulgur Pilavı (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5  su bardağı iri pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1  adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Çeyrek yemek kaşığı biber salçası
  • 3  diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet sivri yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 4 su bardağı sıcak su

Bulgur Pilavı (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle teflon tencereye tereyağ ve sıvı yağ konur.
  2. Küçük doğranmış soğanlar sotelenir, üzerine sarımsak ve biber ilave edilip bir miktar daha sotelenir.
  3. Salçalar konup karıştırılır. Üzerine doğranmış biberler, domates ve baharatlar ilave edilip pişirilir.
  4. Sonra yıkanıp süzülmüş bulgur konup bir miktar sebzelerle kavrulur.
  5. En son dört su bardağı sıcak su konulup, önce yüksek ateşte, kaynayınca da kısık ateşte pişirilir.
  6. İyice suyunu çeken pilavın altı kapatılır, üzerine kağıt havlu ve kapağı kapatılır, sofra bezine sarılır, yarım saat dinlenen pilav servis edilir.
    Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder