Call of Duty Mobile Lite gelecek mi? Sorduk!

Call of Duty Mobile ile birlikte mobil Battle Royale oyunları arasındaki rekabet iyiden iyiye kızıştı. Activision ve Tencent iş birliğinin bir ürünü olan oyun, yayınlandığı günden itibaren yüksek indirilme sayılarına ulaştı. Biz de hem Call of Duty Mobile’ı hem de şirketin bundan sonraki planlarını öğrenmek için Activision Mobil Başkan Yardımcısı Chris Plummer ile bir röportaj gerçekleştirdik.Plummer ile yaptığımız röportajda oyundaki botlardan bundan sonraki stratejilerine kadar birçok sorunun yanıtını aldık.

Call of Duty Mobile Lite gelecek mi, botlar var mı?

Activision Mobil Başkan Yardımcısı Chris Plummer ile ShiftDelete.Net okurları için özel bir röportaj gerçekleştirdik. Plummer röportajda, şirketin 2019 sonu ve 2020 için hedeflerinden bahsetti. Aynı zamanda Call of Duty Mobile Lite sürümü ile ilgili de bir açıklama yaptı. Bildiğiniz gibi CoD Mobile’ın en büyük rakiplerinden biri olan PUB Mobile’ın bir Lite versiyonu bulunuyor.
Şimdi sizi röportajımızla baş başa bırakalım.
Dünya çapında ve Türkiye’de Call of Duty Mobile ile ilgili planlarınız, hedefleriniz ve beklentileriniz nedir?
Chris Plummer: Call of Duty: Mobile, Activision için çok önemli bir oyun. Yeni gerçekleştirdiğimiz lansmandan dolayı heyecanlıyız ve bu kadar çok sayıda oyuncunun oyundan keyif aldığını görmek harika. Bu oyunu ileride desteklemek ve geliştirmek için çok sayıda planımız var. Şu anda dünyanın dört bir yanından hayranlar için oyunu oynama ve ödüller kazanma fırsatı sağlayan çok sayıda oyun içi etkinlik planladık.
CoD Mobile’ı açtığımızda Tencent adını görüyoruz. Tencent ile yapılan işbirliği hakkında bizi bilgilendirir misiniz? Yeni sürprizler olacak mı?
Chris Plummer: Tencent’in triple A oyunlar yaratma konusunda inanılmaz bir performansa sahip olan ödüllü TiMi Studios’u ile yaptığımız işbirliği, eski ve yeni Call of Duty hayranlarıyla yepyeni şekillerde bağ kurma yolları sunan olağanüstü bir deneyim sağladı. TiMi Studios ana geliştirici konumundadır ve tasarım, içerik, canlı operasyonlar, özellik planları ve çok sayıdaki destek işlevi konusunda onlarla işbirliği yürütüyor. Çok güçlü bir ortaklığımız var.
Mobil tarafında stratejiniz nedir, yakın geleceğe yönelik, 2019 sonu ve 2020 için hedefleriniz ve planlarınız nelerdir?
Chris Plummer: Şu anda oyunun lansmanına ve oyuncuların oyunu indirdikten sonra ve ilerleyen günlerde ve haftalarda eğlenmesine odaklandık. Hedeflerimizden biri mobil birinci şahıs aksiyon oyunları için standart oluşturmaktı ve oyuncu algısına göre doğru yönde ilerlediğimize inanıyoruz. Yakın gelecekte oyuncular için çok sayıda sürprizimiz bulunuyor.
CoD’nin mobil grafik ve görüntü kalitesi çok yüksek. CoD Mobile Lite sürümü planlıyor musunuz?
Chris Plummer: Oyunun mevcut kalitesinden gerçekten memnunuz. Halihazırda alt uçtaki telefonlarda bile gerçekten iyi oynanacak şekilde inebiliyor, ancak piyasadaki en son ve en iyi telefonlarda da mükemmel çalışıyor. Call of Duty kalite standartlarının daima bir öncelik olmasını sağlamak istiyoruz. Mevcut oyuncu tabanımız büyürken ve çok sayıda heyecan verici şey yaklaşırken şu anda yeni bir sürüm ihtiyacı duymuyoruz.
Önümüzdeki aylarda yeni oyun modları veya oyun haritaları olacak mı?
Chris Plummer: Sanırım başlatma ekranındaki örtülü üçüncü pozisyon size bir şeyler söylüyor olmalı? Ek seçenekler, oyun içi etkinlikler ve daha fazlası için kesinlikle planlarımız mevcut. Global lansmandan bu yana oyuna zaten bazı yeni haritalar ve modlar dahil edip çıkardık ve oyunu canlı tutmaya çalışacağız. Dolayısıyla oyunu düzenli aralıklarla kontrol edin.
Oyunda bot oyuncular var mı?
Chris Plummer: Oyuncuları oyuna alıştıracak ve kontrolleri rahatça kullanıp güzel bir deneyim yaşamalarına yardımcı olacak yöntemlerimiz var. Oyuncular oyunda ilerledikçe hem dereceli hem derecesiz oyunlarda giderek daha zorlu engellerle karşılaşacak.
PUBG Mobile ile aranızdaki rekabet yoğun bir şekilde devam edecek gibi görünüyor. Ne düşünüyorsunuz, bu rekabetteki güçlü yönleriniz nelerdir?
Chris Plummer: Her oyunun güçlü yönleri vardır. Bizim örneğimizde oyuncular hiçbir rakibin yetişemediği mükemmel grafikleri, düzgün kontrolleri ve Call of Duty’nin ayırt edici çok oyunculu aksiyonunu beğeniyor. Oyuncuların Call of Duty: Mobile’ı ne kadar beğendiğini görmekten heyecan duyuyoruz. Oyuncuların oyunu ne kadar çabuk indirdiğini, ki ilk haftada tüm mobil birinci ve üçüncü şahıs aksiyon oyunlarından çok indirilmiştir, ve bu sayının büyümeye devam ettiğini anlatan haberlere rastlamış olabilirsiniz. Böyle bir karşılık aldığımız için gurur duyduk ve oyunumuzdan bu kadar çok oyuncunun keyif aldığını görmekten de çok heyecan duyuyoruz.

Yorumlar