6 Kasım 2019 Çarşamba

Cevizli Sucuk Tarifi

Cevizli Sucuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba tabağı ceviz içi
  • 2 buçuk su bardağı pekmez
  • 3 su bardağı su
  • 2 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker tozu
  • Yarım çay bardağı süt
Cevizleri Asmak İçin ;
  • Yorgan ipi

Cevizli Sucuk Tarifi Yapılışı

  1. Cevizleri geniş kapta ılık su içinde 30 dakika bekletin.
  2. Geniş bir tavada pekmez ve suyu karıştıralım.
  3. Ayrı bir kapta un, nişasta, şeker, süt ekleyelim.
  4. Pekmez karışımından bir su bardağı alıp topaklanmasın diye sıvılaştırıp pekmezin içine ekleyelim.
  5. Karıştırarak kaynatalım koyulaşınca ocaktan indirelim.
  6. İpe dizdiğimiz cevizleri karışıma bulayalım.
  7. Dinlendirerek bir kaç kez işleme devam edelim asıp kurumaya bırakalım iyice kuruyunca servis yapalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder