Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Cevizli Sucuk Tarifi

Cevizli Sucuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba tabağı ceviz içi
  • 2 buçuk su bardağı pekmez
  • 3 su bardağı su
  • 2 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker tozu
  • Yarım çay bardağı süt
Cevizleri Asmak İçin ;
  • Yorgan ipi

Cevizli Sucuk Tarifi Yapılışı

  1. Cevizleri geniş kapta ılık su içinde 30 dakika bekletin.
  2. Geniş bir tavada pekmez ve suyu karıştıralım.
  3. Ayrı bir kapta un, nişasta, şeker, süt ekleyelim.
  4. Pekmez karışımından bir su bardağı alıp topaklanmasın diye sıvılaştırıp pekmezin içine ekleyelim.
  5. Karıştırarak kaynatalım koyulaşınca ocaktan indirelim.
  6. İpe dizdiğimiz cevizleri karışıma bulayalım.
  7. Dinlendirerek bir kaç kez işleme devam edelim asıp kurumaya bırakalım iyice kuruyunca servis yapalım.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?