22 Kasım 2019 Cuma

Çikolatalı Tatlı Tarifi

Çikolatalı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1. 5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1. 5 su bardağı süt
  • 1. 5 paket kabartma tozu
  • 1 tane vanilya 3 yemek kaşığı kakao
  • 4. 5 su bardağı un
Ganaj İçin ;
  • Krem şanti
Sos İçin ;
  • 3. 5 su bardağı süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2. 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • Damla çikolata

Çikolatalı Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Keki için yumurta ve şekeri karıştırıyoruz , sıvı yağı ve sütü ekliyoruz karıştırıyoruz.
  2. Kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Kek karışımının üzerine ünü yavaş yavaş ilave ederek karıştırıyoruz.
  4. Homojen bir şekilde karıştığında  yağladığımız büyük fırın tepsisine döküyoruz. 180 ° lik fırında 20 dakika pişiriyoruz.
  5. 150 gr toz krem şantiye 1. 5 çay bardağı soğuk suyla hazırlayıp kenarda bekletiyoruz , 3. 5 su bardağı sütü bir tencereye alıyoruz.
  6. İçine unu, şekeri, yumurta sarısını ve kakaoyu ekleyip güzelce karıştırarak pişiriyoruz. Topak topak kalmaması için sürekli karıştırıyoruz.
  7. Piştikten sonra kenara alarak soğumasını bekliyoruz.
  8. Pişmiş olan keke tabi soğuması lazım ,  kekin üzerine belli aralıklarla delik açıyoruz. 1 cm çapında. Ben evdeki şekerliğin tutmaç kısmıyla delik açtım.
  9. Açtığımız bir deliklerin içine çay kaşığı ile krem şantiye dolduruyoruz artan krem şantiyi kekin üzerine tamamen yayıyoruz.
  10. Soğumuş olan çikolatalı sosu üzerine güzelce yayıyoruz. isteğe bağlı olarak damla çikolata serpiştirebilirsiniz.
  11. Dolapta 1 saat dinlendirin. Daha sonrası işin zevk kısmı tabi ki. 😋😋😋
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder