5 Kasım 2019 Salı

Cupda Kafayıflı Muhallebi Tarifi

Cupda Kafayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi (Kremayı lezzetlendirmek için istemezseniz kullanmayabilirsiniz)
  • Cuplara yetecek kadar kavrulmuş kadayıf

Cupda Kafayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı



  1. Tencereye süt, un, toz şeker alınarak pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
  2. Daha sonra ocağa alınarak kaynayıp koyu bir kıvam alana kadar pişirilir.
  3. Koyulaşan muhallebi ocaktan alınarak tereyağ ve vanilya eklenip karıştırılır bir iki dk blendırdan geçirilir.
  4. Kaselerin dibine birer kaşık kavrulmuş kadayıfdan konulur üzerine muhallebi dökülür benim kadayıfım az olduğu için sadece en alta ve en üste kullanabildim ama siz dilerseniz bir kat kadayıf bir kat muhallebi şeklinde dizebilirsiniz.
  5. En üste de kadayıf yerleştirdikten sonra bir kaç saat dinlendirir ve servis edilir.
  6. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. İsterseniz kremayı lezzetlendirmek için bir paket sıvı krema veya bir paket toz krem şanti de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder