Dalyan Köfte Tarifi

Dalyan Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta (Birinin akı yüzüne ayrılacak)
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1, 5 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Dalyan köfte içi için ;
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 2 adet haşlanmış havuç
Dalyan köfte sosu için;
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1, 5 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • 1 su bardağı sıcak su
Köftenin üzerine sürmek için;
  • 1 adet yumurta akı

Dalyan Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Dalyan köftenin yapılışı Öncelikle köfteyi hazırlamak için yoğurma kabına kıymayı alınız
  2. Üzerine galeta unu, yumurta, rendelenmiş bir adet soğan ve baharatları ekliyoruz.
  3. Köfteyi çok güzel yoğurmak ve özleştirmem gerekiyor ( ben robotta yoğurdum ) dağılmaması için köfteyi köfteyi daha lezzetli olması için 3-4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  4. Bu arada havuçları soyul yumuşayan kadar haşlıyoruz fırın tepsisi büyüklüğünde iki parça yağlı kağıdın birini tezgaha açın.
  5. Üzerine dinlenen köfte harcımızı koyarak diğer yağlı kağıdı da üzerine kapatıyoruz ve oklava ile dikdörtgen olacak şekilde açıyoruz köftenin kısa tarafına iç harcımızı koyuyoruz
  6. Yağlı kağıt yardımıyla sıkıca sarıyoruz üzerine ayırdığımız yumurta akını sürüp köfteyi tekrar yağlı kağıda sarıyoruz.
  7. Kenarlarını kapatıp önceden ısınmış 200 derece de fırın da 30-35 dakika pişiriyoruz.
  8. Köfte pişerken sosunu hazırlayalım küçük bir tavaya tereyağ ve sıvı yağ koyuyoruz.
  9. Ocağa alarak salçayı ekleyin. Kokusu çakana kadar kavuralım.
  10. Üzerine bir su bardağı su ekleyip karıştırarak 2-3 dakika kaynatalım ve baharatlarını atalım tuz aktarın ve pulbiberi 30 -35 dakika pişen köfteyi kontrol ederek fırından alıyoruz.
  11. Üzerini açarak yağlı kağıdı çıkaralım üzerine hazırladıgımız sondan biraz döküp 10 dakika üzerine kızarsan kadar yine fırına verelim Afiyet Olsun 

Yorumlar