Dalyan Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta (Birinin akı yüzüne ayrılacak)
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 1, 5 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Dalyan köfte içi için ;
- Yarım su bardağı bezelye
- 2 adet haşlanmış havuç
Dalyan köfte sosu için;
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1, 5 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 1 su bardağı sıcak su
Köftenin üzerine sürmek için;
- 1 adet yumurta akı
Dalyan Köfte Tarifi Yapılışı
- Dalyan köftenin yapılışı Öncelikle köfteyi hazırlamak için yoğurma kabına kıymayı alınız
- Üzerine galeta unu, yumurta, rendelenmiş bir adet soğan ve baharatları ekliyoruz.
- Köfteyi çok güzel yoğurmak ve özleştirmem gerekiyor ( ben robotta yoğurdum ) dağılmaması için köfteyi köfteyi daha lezzetli olması için 3-4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Bu arada havuçları soyul yumuşayan kadar haşlıyoruz fırın tepsisi büyüklüğünde iki parça yağlı kağıdın birini tezgaha açın.
- Üzerine dinlenen köfte harcımızı koyarak diğer yağlı kağıdı da üzerine kapatıyoruz ve oklava ile dikdörtgen olacak şekilde açıyoruz köftenin kısa tarafına iç harcımızı koyuyoruz
- Yağlı kağıt yardımıyla sıkıca sarıyoruz üzerine ayırdığımız yumurta akını sürüp köfteyi tekrar yağlı kağıda sarıyoruz.
- Kenarlarını kapatıp önceden ısınmış 200 derece de fırın da 30-35 dakika pişiriyoruz.
- Köfte pişerken sosunu hazırlayalım küçük bir tavaya tereyağ ve sıvı yağ koyuyoruz.
- Ocağa alarak salçayı ekleyin. Kokusu çakana kadar kavuralım.
- Üzerine bir su bardağı su ekleyip karıştırarak 2-3 dakika kaynatalım ve baharatlarını atalım tuz aktarın ve pulbiberi 30 -35 dakika pişen köfteyi kontrol ederek fırından alıyoruz.
- Üzerini açarak yağlı kağıdı çıkaralım üzerine hazırladıgımız sondan biraz döküp 10 dakika üzerine kızarsan kadar yine fırına verelim Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder