29 Kasım 2019 Cuma

Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında teremyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet havuç dereotu
  • Aldığı kadar un
İçi İçin ;
  • 1 kase peynir
  • Bardak ölçüm 200 ml

Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Hamur yoğurma kabına oda sıcaklığında yağ yoğurt sıvı yağ şeker tuz yumurta koyup elimizle malzemeyi karıştıralım.
  2. Kabartma tozu azar azar un ilave ederek hamuru yoğuralım , dereotunu ince doğrayalım , havucu rendenin ince yerinden rendeleyip hamura ilave edelim tekrar yoğuralım , gerekirse un ekleyelim ele yapışmayacak bir hamur olsun.
  3. Hamuru cevizden biraz büyüklükte bezeler yapalım.
  4. İstediğimiz iç malzemesini kullanabiliriz , ben peynir kullandım bezelere iç koyarak şekil verip tepsiye dizelim.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verelim.
  6. 180 derece sıcak fırında kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder