Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket oda sıcaklığında teremyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet havuç dereotu
- Aldığı kadar un
İçi İçin ;
- 1 kase peynir
- Bardak ölçüm 200 ml
Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı
- Hamur yoğurma kabına oda sıcaklığında yağ yoğurt sıvı yağ şeker tuz yumurta koyup elimizle malzemeyi karıştıralım.
- Kabartma tozu azar azar un ilave ederek hamuru yoğuralım , dereotunu ince doğrayalım , havucu rendenin ince yerinden rendeleyip hamura ilave edelim tekrar yoğuralım , gerekirse un ekleyelim ele yapışmayacak bir hamur olsun.
- Hamuru cevizden biraz büyüklükte bezeler yapalım.
- İstediğimiz iç malzemesini kullanabiliriz , ben peynir kullandım bezelere iç koyarak şekil verip tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verelim.
- 180 derece sıcak fırında kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder