Elmalı Cevizli Tart Tarifi

Elmalı Cevizli Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım bardak toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
İç Harcı ;
  • 3 adet elma
  • 2 kaşık şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin ;
  • Pudra şekeri

Elmalı Cevizli Tart Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, yağ, şeker kab tozu ve un ile ele yapışmayacak kovanda bir hamur yoğurulur.
  2. Yarım saat buzdolabında dinlendirilir. Hamurumuz dinlenirken elmalar soyulup rendelenir, yumuşayıncaya kadar ateşte bir iki çevrilir.
  3. Üzerine şeker ceviz tarçın ekleyip karıştırılır ve soğuması için serin bir yere konur.
  4. Dinlenen hamurdan iri bir mandalina büyüklüğünde hamur ayrılır.
  5. Diğer hamur küçük yuvarlak borcamın dibine elimizle aynı kalınlıkta olacak şekilde yayılır.
  6. Kenarları daha dik olacak şekilde tepsiye yaydıktan sonra elma harcını döküyoruz.
  7. Ayırdığımız hamuru açıp şeritler keserek üst süslemesini yapabilirsiniz farklı desenler de kullanabilirsiniz.
  8. 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin, beş dakika fırında dinlendikten sonra pudra şekeri ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Yorumlar