Elmalı Cevizli Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ
 - 1 adet yumurta
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - Yarım bardak toz şeker
 - Yarım paket kabartma tozu
 - 2 su bardağı un
 
İç Harcı ;
- 3 adet elma
 - 2 kaşık şeker
 - 1 su bardağı dövülmüş ceviz
 - 1 tatlı kaşığı tarçın
 
Üzeri İçin ;
- Pudra şekeri
 
Elmalı Cevizli Tart Tarifi Yapılışı
- Yumurta, yağ, şeker kab tozu ve un ile ele yapışmayacak kovanda bir hamur yoğurulur.
 - Yarım saat buzdolabında dinlendirilir. Hamurumuz dinlenirken elmalar soyulup rendelenir, yumuşayıncaya kadar ateşte bir iki çevrilir.
 - Üzerine şeker ceviz tarçın ekleyip karıştırılır ve soğuması için serin bir yere konur.
 - Dinlenen hamurdan iri bir mandalina büyüklüğünde hamur ayrılır.
 - Diğer hamur küçük yuvarlak borcamın dibine elimizle aynı kalınlıkta olacak şekilde yayılır.
 - Kenarları daha dik olacak şekilde tepsiye yaydıktan sonra elma harcını döküyoruz.
 - Ayırdığımız hamuru açıp şeritler keserek üst süslemesini yapabilirsiniz farklı desenler de kullanabilirsiniz.
 - 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin, beş dakika fırında dinlendikten sonra pudra şekeri ile süsleyip servis edebilirsiniz.
 
Yorumlar
Yorum Gönder