Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram Tereyağı ya da margarine (oda sıcaklığında) ben Tereyağı kullandım.
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvıyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı nişastası
- 3. 5-4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı;
- 4 tane elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3-4 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı ceviz
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Elmaları rendeleyip şekeri üzerine ekleyip tavada suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çekince tarçın ve ceviz ekle 2 dakika sonra ocağın altını kapatalım harçı soğusun.
- Un hariç bütün malzemeleri güzelce karıştıralım unu ekledikten sonra mutlaka 15 dk hamuru yoğurun kıyır olması için çok önemli.
- Hamuru yoğurduktan sonra 15-20 dk dinlendirelim.
- Daha sonra istediğiniz gibi şekil verin, ben küçük bezeler yapıp hamur kesiciyle şekil verdim.
- 180° önceden ısınmış fırında pişirelim.
- Dileyen üzerine pudra şekeri serpebilir. ALLAHA emanet olun afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder