Et Soteli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
Et Sotesi İçin ;
- 500 gr kuş başı et
 - 1 adet soğan
 - 1 adet yeşil biber
 - 2-3 diş sarımsak
 - Tuz karabiber
 - Sebzeli bulyon
 
Arzuya Göre ;
- Salça
 - Maydanoz
 
Pirinç Pilavı İçin ;
- 1 kase pirinç
 - Ilık su
 - Sıvı yağ
 - Tuz
 - Sebzeli bulyon
 
Et Soteli Pilav Tarifi Yapılışı
- Et sote için , soğanı biberi sarımsağı sıvı yağda sote yaptım.
 - Dana etini ilave ettim kısık ateşe yavaş yavaş pişti.
 - Tuzunu sebzeli bulyonu ilave ettim biraz da karabiber.
 - Arzuya göre salça ilave edebilirsiniz az sıcak su. Ben sade yaptım.
 - Pirinç pilavının yapılışı ,yağı ısıtın pilavın suyunu süzdüğüm pilavı tavaya ilave ettim karıştırdım , sıcak suyunu ilave ettim.
 - Tuzunu ve sebzeli bulyon ilave ettim , kısık ateşe suyunu çekene kadar pişti.
 - Piştikten sonra 15 dakika kadar dinlendirin.
 
Servise hazır.
Yorumlar
Yorum Gönder