Et Soteli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
Et Sotesi İçin ;
- 500 gr kuş başı et
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz karabiber
- Sebzeli bulyon
Arzuya Göre ;
- Salça
- Maydanoz
Pirinç Pilavı İçin ;
- 1 kase pirinç
- Ilık su
- Sıvı yağ
- Tuz
- Sebzeli bulyon
Et Soteli Pilav Tarifi Yapılışı
- Et sote için , soğanı biberi sarımsağı sıvı yağda sote yaptım.
- Dana etini ilave ettim kısık ateşe yavaş yavaş pişti.
- Tuzunu sebzeli bulyonu ilave ettim biraz da karabiber.
- Arzuya göre salça ilave edebilirsiniz az sıcak su. Ben sade yaptım.
- Pirinç pilavının yapılışı ,yağı ısıtın pilavın suyunu süzdüğüm pilavı tavaya ilave ettim karıştırdım , sıcak suyunu ilave ettim.
- Tuzunu ve sebzeli bulyon ilave ettim , kısık ateşe suyunu çekene kadar pişti.
- Piştikten sonra 15 dakika kadar dinlendirin.
Servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder