Etli Bulgur Pilavı Tarifi
Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- Kemikli kuzu eti (Ben 6 büyük parça kullandım)
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 silme çay kaşığı tozbiber
- 1 adet soğan
- 2 su bardağı bulgur
- Haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı şehriye
- Şehriyeyi kızartmak için sıvı yağ
- 5 su bardağı etin suyundan
- Tuz
Etli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Kemikli eti yeteri kadar su baharatları düdüklü tencereye alalım.
- İçerisine bir soğanı minik minik doğrayalım düdüklüyü kapatıp ocağa koyalım. Kontrollü bir şekilde eti pişirelim. ( benim ki 1 saat civarı pişti).
- Et piştikten sonra pilava başlayalım.
- Şehriyeyi sıvı yağda kavuralım. Kızarmaya başladığında bulguru haşlanmış nohutu ve etin suyundan 7 su bardağı ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Tuzunu damak zevkimize göre ayarlayalım. Pilav piştikten sonra eti ayıklayıp üzerine paylaştıralım. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder