Etli Bulgur Pilavı Tarifi

Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • Kemikli kuzu eti (Ben 6 büyük parça kullandım)
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 silme çay kaşığı tozbiber
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı bulgur
  • Haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı şehriye
  • Şehriyeyi kızartmak için sıvı yağ
  • 5 su bardağı etin suyundan
  • Tuz

Etli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Kemikli eti yeteri kadar su baharatları düdüklü tencereye alalım.
  2. İçerisine bir soğanı minik minik doğrayalım düdüklüyü kapatıp ocağa koyalım. Kontrollü bir şekilde eti pişirelim. ( benim ki 1 saat civarı pişti).
  3. Et piştikten sonra pilava başlayalım.
  4. Şehriyeyi sıvı yağda kavuralım. Kızarmaya başladığında bulguru haşlanmış nohutu ve etin suyundan 7 su bardağı ekleyip kaynamaya bırakalım.
  5. Tuzunu damak zevkimize göre ayarlayalım. Pilav piştikten sonra eti ayıklayıp üzerine paylaştıralım. Afiyet olsun 

Yorumlar