Ana içeriğe atla
Etli Bulgur Pilavı Tarifi
 
Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- Kemikli kuzu eti (Ben 6 büyük parça kullandım)
 
- 1 silme çay kaşığı karabiber
 
- 1 silme çay kaşığı tozbiber
 
- 1 adet soğan
 
- 2 su bardağı bulgur
 
- Haşlanmış nohut
 
- 1 çay bardağı şehriye
 
- Şehriyeyi kızartmak için sıvı yağ
 
- 5 su bardağı etin suyundan
 
- Tuz
 
Etli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Kemikli eti yeteri kadar su baharatları düdüklü tencereye alalım.
 
- İçerisine bir soğanı minik minik doğrayalım düdüklüyü kapatıp ocağa koyalım. Kontrollü bir şekilde eti pişirelim. ( benim ki 1 saat civarı pişti).
 
- Et piştikten sonra pilava başlayalım.
 
- Şehriyeyi sıvı yağda kavuralım. Kızarmaya başladığında bulguru haşlanmış nohutu ve etin suyundan 7 su bardağı ekleyip kaynamaya bırakalım.
 
- Tuzunu damak zevkimize göre ayarlayalım. Pilav piştikten sonra eti ayıklayıp üzerine paylaştıralım. Afiyet olsun 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder