tli Kuru Fasulye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 300 gr dana kuşbaşı et
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- tuz
- 4, 5 -5 bardak sıcak su
- çok az sıvı yağ
- 1 tane küp şeker
Etli Kuru Fasulye Yemeği Tarifi Yapılışı
- Kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suyla ıslatıyoruz, ertesi gün suyunu süzüp bolca yıkıyoruz.
- Diğer taraftan etleri biraz sıvı yağ eklediğimiz düdüklü tencerenin içine alıyoruz ve harlı ateşte rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Kavrulduğunda kuru fasulyeyi içine ekliyoruz.
- Üzerine soğan ve biberi de doğrayıp salçaları da ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Suyunu da fasulyelerin üzerini biraz geçecek kadar yaklaşık 4,5 -5 bardak kadar sıcak suyu ekliyoruz.
- Tuzunu ve şekerini de atıp karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
- Harlı ateşte düdük ötene kadar daha sonra ise düdüğünü indirip orta ateşte 30 dk kadar pişiriyoruz.
- Pişme süresi fasulyenin tazeliğine bağlı değişebilir.
- 30 dk dan sonra bir kontrol etmekte fayda var. Pişmemişse yeniden biraz daha kaynatabilirsiniz.
- Ben fasulyeleri haşlamadan kullanıyorum, bu şekilde çok daha vitaminli ve tadı da daha güzel oluyor.
Deneyin derim. Afiyet olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder