Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Ev Yapımı Taş Gibi Yoğurt Tarifi

Ev Yapımı Taş Gibi Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler

  • Taze inek sütü

Ev Yapımı Taş Gibi Yoğurt Tarifi Yapılışı

Merhaba güzel insanlar 💋💙 Yoğurdumu uzun zamandır kendim yapıyorum ve severek tüketiyoruz. Püf noktalarıyla yapılışını sizlerle paylaşmak istedim 💙
Yoğurdun taş gibi olmasının en önemli faktörü sütün kalitesinde gizlidir.
  1. Tenceremizin üzerine ince delikli süzgecimizi koyuyoruz.
  2. Üstüne 2 kat yaptığımız temiz bir tülbenti de koyarak sütümüzü yavaş yavaş emin şekilde süzdürüyoruz.
  3. Ardından orta ateşteki ocağımıza tenceremizi koyuyoruz.
  4. Süt kaynarken taşmasın diye tencerenin içine yemek kaşığı koyuyoruz.
  5. 10 dk aralıklarla sütü havalandırıyoruz. (Kaşık yardımıyla yukarı aşağı şekilde karıştırma)
  6. Süt kaynadıktan sonra 15-20 dk kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
  7. Daha sonra sütümüzü yoğurt yapmak istediğimiz kaba boşaltıyoruz.
  8. Mayalamak için önceden ayırdığımız yoğurdumuzu bir kasede güzelce çırpıyoruz. ( mayalama yoğurdu ne kadar susuz yerinden olursa o kadar güzel tutuyor. )
  9. Bir müddet bekledikten sonra tencereye serçe parmağımızı ucuyla batırdığımız zaman elimiz yanmıyorsa sütümüz mayalanmaya hazır demektir💋
  10. Çırptımız yoğurdumuza mayalanmaya hazır sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz.
  11. Beklerken oluşan kaymağın bozulmamasını istiyorsanız kenarlardan mayayı yavaş yavaş ekleyip dikkatlice her tarafa karışmasını sağlıyoruz.
  12. Temiz ve çok kalın olmayan sofra bezini 2 kat yapıyoruz.
  13. Tenceremizi ortasına koyuyoruz ve kapağını yarısına kadar kapatıyoruz.
  14. Sofra bezini dikkatlice kenarlardan üstüne örtüyoruz.
  15. Küçük bir havluyla da üzerinden kapatıyoruz.
  16. 5-6 saat dışarıda mayalanmaya yeterli oluyor.
  17. Üstünü açıp baktığınızda tam maya tutmamış görürseniz tekrar üzerini kapatarak biraz daha bekleyebilirsiniz. Tutacaktır. 💙
  18. Daha sonra buzdolabına alıyoruz.
  19. Buzdolabında 1 gün boyunca üstü açık beklemesini sağlıyoruz. (Kişisel tercihe bağlı olarak. )
1 gün sonunda tüketime hazırdır 🤗 Afiyet olsun 😋🌺
NOT: Tencerem 3 lt sütü alıyor ve litre başına 1 kaşık yoğurtla mayalama sağlıyorum. (Pilav tenceresini kullanıyorum)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?