Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane, fesleğen, pul biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 bardak sıcak su (göz kararı)

Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Bakliyatları yıkayıp, süzün
  2. Derin bir tencereye zeytinyağı ve tereyağı ilave edelim.
  3. Yağlarımız eriyince üzerine ince ince yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsakları ilave edip kavuralım.
  4. Ardından salçaları ekleyelip kavurmaya devam edelim.
  5. Kavrulan salçaların üzerine bakliyatları ekleyip biraz daha kavurun
  6. Biraz kavurduktan sonra baharatlarını ve tuzunu ekleyip üzerine 3-4 bardak sıcak suyu dökelim ve kaynamaya bırakalım.
  7. Kaynadıktan sonra altını kısalım ve 15 dakika daha kısık ateşte pişirelim.
  8. Bakliyatlar yumuşayınca çorbayı ocaktan alalım.

Yorumlar