Ana içeriğe atla
Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
 
- 1 adet kuru soğan
 
- 1 diş sarımsak
 
- 1 tatlı kaşığı nane, fesleğen, pul biber
 
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
 
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
 
- 1/2 (yarım) su bardağı kırmızı mercimek
 
- 1 yemek kaşığı pirinç
 
- 1 yemek kaşığı bulgur
 
- 1 tatlı kaşığı tuz
 
- 6-7 bardak sıcak su (göz kararı)
 
Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı
- Bakliyatları yıkayıp, süzün
 
- Derin bir tencereye zeytinyağı ve tereyağı ilave edelim.
 
- Yağlarımız eriyince üzerine ince ince yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsakları ilave edip kavuralım.
 
- Ardından salçaları ekleyelip kavurmaya devam edelim.
 
- Kavrulan salçaların üzerine bakliyatları ekleyip biraz daha kavurun
 
- Biraz kavurduktan sonra baharatlarını ve tuzunu ekleyip üzerine 3-4 bardak sıcak suyu dökelim ve kaynamaya bırakalım.
 
- Kaynadıktan sonra altını kısalım ve 15 dakika daha kısık ateşte pişirelim.
 
- Bakliyatlar yumuşayınca çorbayı ocaktan alalım.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder