Fındıklı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı+2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1, 5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- Taze fındık
Fındıklı Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekerimizi iyice çırpalım.
- Sıvı malzemeleri ekleyip tekrar karıştıralım.
- Unu, kabartma tozunu kakaoyu ve vanilyayı karıştırıp eleyerek kek hamurumuza ekleyelim.
- Baton kek kalıbını birkaç damla sıvı yağ ile yağlayıp hamurumuzu dökelim.
- 170 derece fırında pişirelim.
- 1 su bardağı sütün içine kakao ve şekeri ekleyip çırpalım.
- Kekimiz fırından çıkar çıkmaz üzerine kürdanla delikler açalım ve sosumuzu üzerine gezdirelim.
- Kekimiz soğuyunca ters çevirip kalıptan çıkaralım.
- Kekimizi soğuyunca üzerine hindistan cevizi ve dövülmüş fındık serpelim. Ben fındığı bol koydum tadını çok güzel yaptı
şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder