Fındıklı Islak Kek Tarifi

Fındıklı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı+2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Sosu için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek  kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi
  • Taze fındık

Fındıklı Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekerimizi iyice çırpalım.
  2. Sıvı malzemeleri ekleyip tekrar karıştıralım.
  3. Unu, kabartma tozunu kakaoyu ve vanilyayı karıştırıp eleyerek kek hamurumuza ekleyelim.
  4. Baton kek kalıbını birkaç damla sıvı yağ ile yağlayıp  hamurumuzu dökelim.
  5. 170 derece fırında pişirelim.
  6. 1 su bardağı sütün içine kakao ve  şekeri ekleyip  çırpalım.
  7. Kekimiz fırından çıkar çıkmaz üzerine kürdanla delikler açalım ve sosumuzu üzerine gezdirelim.
  8. Kekimiz soğuyunca ters çevirip kalıptan çıkaralım.
  9. Kekimizi soğuyunca üzerine hindistan cevizi ve dövülmüş fındık serpelim. Ben fındığı bol koydum tadını çok güzel yaptı
    şimdiden afiyet olsun

Yorumlar