Fırında Balık (Çipura) Lezzet Garantili Tarifi

Fırında Balık (Çipura) Lezzet Garantili Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet çipura
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 4 adet defne yaprağı
  • 2 adet limon
  • 3 dış rendelenmiş sarımsak
  • 4 dış sarımsak (Karın bölgesine yerleştircek)
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • Karabiber, kırmızı toz biber ve tuz
  • Hepsinden birer çay kaşığı

Fırında Balık (Çipura) Lezzet Garantili Tarifi Yapılışı

  1. Temizlenmiş balıklar yıkanır ve kurtulur. Üzerine bıçakla üç çizik atılır.
  2. Patates ve soğan halka halka kesilir. Domatesler dörde bölünür.
  3. Bir kase içerisine zeytinyağ, rendelenmiş sarımsak, bir limon suyu, karabiber, kırmızı toz biber ve tuz alınır ve Karıştırılır.
  4. Balığın her yerine bir fırça yardımıyla sürün. Çiziklerin içine de bolça sürün ve karın bölgesini unutmayın. Çizikler limon yerleştirin.
  5. Aroma vermesi için balıkların karın kısımlarına kabuğunu soyduğunuz bir diş sarımsak ve bir adet defne yaprağı yerleştirin.
  6. Tepsiye önce patatesleri sonra soğanı dizin.
  7. Üzerine balıkları yerleştirin. Kalan sosu balığın üzerine gezdirin.
  8. Önce ıslatılmış yağlı kağıtla kapatın ve tekrar alüminyum folyoyla kaplayın.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derce fırında yarım saat pişirin. Son 15 dak da üzerini açıp devam pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun.

Yorumlar