Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki Islatmak İçin;
- 2. 5 su bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı şeker
Muhallebi İçin;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti (75 gr)
Üzeri İçin;
- Hindistan cevizi, fındık, ceviz (Siz hangisini tercih ederseniz )
Gelin Pastası Tarifi Yapılışı
Leziz mi leziz bir tatlıyla hepinize merhabaHarika bir tarif O kadar hafif ve lezzetli ki 2 dilim bile yetmez:) Bir dilim daha alırım sözlerini bolca duyacağınıza garanti veririm
Lezzeti kıvamı ve dokusuyla damaklarınızı şenlendirecek, favoriniz olacak mükemmel bir tarif İpek gibi çok hafif ve yumuşacık bir pasta deneyeceklere şimdiden afiyet olsun eevett gelelim tarifeeeeee
- Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpalım.
- Vanilya, kabartma tozu, unu ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
- Dikdörtgen borcamı yağlayalım ve kek hamurunu dökelim ve 170 derece ayarladığımız fırına koyalım. 15 dk içinde hazır olacaktır.
- Kürdan yardımı ile kontrol edelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.
- Süt ve şekeri karıştıralım kekimiz tamamen soğuyunca üzerine dökelim.
- Muhallebimizi hazırlayalım, krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştıralım ve ocağın altını açalım.
- Koyulaşana kadar karıştıralım.
- Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Ilık bir hale geldikten sonra toz bir şekilde krem şantiyi ekleyelim mikser yardımı ile çırpalım.Eğer biraz katı gelirse yarım çay bardağı süt ilave edebilirsiniz.
- 3 dk karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine dökelim. son olarak bolca hindistan cevizi serpelim.
- Buzdolabında 2 3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder