Haşhaşlı Revani Tarifi

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

Kek İçin ;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti İçin ;
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
Üzeri İçin ;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket (içinde 2 tane) krem şanti

Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı



  1. Kekimiz için karıştırma kabımıza şeker ve yumurtamızı alıp 3 dakika çırpalım.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Daha sonra irmik, un, mavi haşhaş, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim ve margarinlediğimiz kare borcama hamurumuzu koyalım ve yayalım.
  4. 170 derecede ki  fırında 35-40 dakika pişirelim.
  5. Şerbeti için 2 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu tencereye alıp 5 dakika kaynatalım.
  6. Kekimiz pişince soğumaya bırakalım. Kek soğuk şerbet ılık olmalı.
  7. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpalım ve kıvama gelince şerbetini çeken kekin üzerine yayalım.
  8. 1 saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
    Afiyet olsun 😊💕

Yorumlar