13 Kasım 2019 Çarşamba

Helle Çorbası ( Un Çorbası ) Tarifi

Helle Çorbası ( Un Çorbası ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 10 su bardağı su
  • Tuz

Helle Çorbası ( Un Çorbası ) Tarifi Yapılışı



  1. Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım.
  2. Tereyağı eridikten sonra unumuzu ilave edelim. Unun kokusu çıkıp kahverengi olana kadar kavuralım.
  3. Ardından suyumuzu ekleyelim ve tel çırpıcı ile hemen karıştıralım. Ardından kaynamaya bırakalım.
  4. Kaynayan çorbamıza pirinç ve tuzumu ilave edelim.
  5. Pirinçler yumuşayana kadar  yaklaşık 15 dakika pişirelim.
  6. Çorbamızın üzerine tereyağında ısıttığımız toz biberi gezdirerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder