Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gr kuşbaşı et
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- Yarım büyük kapya biber ( olmasa da olur ama lezzet kattı )
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı et suyu ( haşladıktan sonra çıkan )
- Kaya tuzu
- Karabiber
- 1 büyük diş sarımsak
Beğendi İçin ;
- 3-4 adet patlıcan
- 1 su bardağı süt ( 250 ml )
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1, 5 silme yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
- Karabiber
- Kaya tuzu
Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı
- Beğendisi için patlıcanları 180 derecelik fırında közleyiniz , sıcağıyla soyup küçük küçük doğrayınız.
- Bir yandan kuşbaşı etlerini üzerini kapatacak şekilde su ile 30 dakika haşlayınız.
- Haşlandıktan sonra bir tencerede haşlanmış etleri zeytinyağında hafif kavurunuz.
- Üzerine doğranmış soğan, biber ve sarımsağı ekleyiniz.
- Soğanlar sotelenince üzerine soyulmuş küçük küpler halinde doğranmış domatesi ekleyiniz.
- Domatesler pişince üzerine salçayı ve haşladığınız etin suyunu ekleyiniz.
- Son olarak tuz ve karabiberini ekleyip kıvama gelince ocaktan alınız.
- Beğendisi için bir tavada tereyağını eritiniz.
- Üzerine un ve sütü iyice karıştırıp ekleyiniz , koyulaşana dek karıştırınız.
- Üzerine doğradığınız közlenmiş patlıcanları ve birkaç dakika sonra kaşarı ekleyiniz.
- Üzerine tuz ve karabiberini ekleyip peynirler iyice eridikten sonra ocaktan alınız.
- Beğendisi altta yemeği üstte olacak şekilde sıcak servis ediniz. Afiyet olsun! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder