15 Kasım 2019 Cuma

Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gr kuşbaşı et
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • Yarım büyük kapya biber ( olmasa da olur ama lezzet kattı )
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı et suyu ( haşladıktan sonra çıkan )
  • Kaya tuzu
  • Karabiber
  • 1 büyük diş sarımsak
Beğendi İçin ;
  • 3-4 adet patlıcan
  • 1 su bardağı süt ( 250 ml )
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1, 5 silme yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Karabiber
  • Kaya tuzu

Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  1. Beğendisi için patlıcanları 180 derecelik fırında közleyiniz ,  sıcağıyla soyup küçük küçük doğrayınız.
  2. Bir yandan kuşbaşı etlerini üzerini kapatacak şekilde su ile 30 dakika haşlayınız.
  3. Haşlandıktan sonra bir tencerede haşlanmış etleri zeytinyağında hafif kavurunuz.
  4. Üzerine doğranmış soğan, biber ve sarımsağı ekleyiniz.
  5. Soğanlar sotelenince üzerine soyulmuş küçük küpler halinde doğranmış domatesi ekleyiniz.
  6. Domatesler pişince üzerine salçayı ve haşladığınız etin suyunu ekleyiniz.
  7. Son olarak tuz ve karabiberini ekleyip kıvama gelince ocaktan alınız.
  8. Beğendisi için bir tavada tereyağını eritiniz.
  9. Üzerine un ve sütü iyice karıştırıp ekleyiniz ,  koyulaşana dek karıştırınız.
  10. Üzerine doğradığınız közlenmiş patlıcanları ve birkaç dakika sonra kaşarı ekleyiniz.
  11. Üzerine tuz ve karabiberini ekleyip peynirler iyice eridikten sonra ocaktan alınız.
  12. Beğendisi altta yemeği üstte olacak şekilde sıcak servis ediniz. Afiyet olsun! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder