10 Kasım 2019 Pazar

Ispanaklı Balkabaklı Börek Tarifi

Ispanaklı Balkabaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
İÇ HARCI İÇİN;
  • 750 gr ıspanak
  • 750 gr balkabağı
  • 3-4 adet pırasa
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
SOSU İÇİN;
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
ÜZERİ İÇİN;
  • 1 adet yumurta
  • Keten tohumu

Ispanaklı Balkabaklı Börek Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar. Ben normalde ıspanaklı böreği annemden öğrendiğim gibi ıspanağını kavurmadan ve peynirli yapardım ama eşim çiğ sevmeyince yeni bir harç aradım ve bu tarifi denedim. Bizimkiler bayıldı umarım siz de beğenirsiniz.
  1. Öncelikle doğradığımız pırasalarımızı sıvı yağla birlikte genişçe bir tavaya alıyoruz.
  2. Biraz kavrulduktan sonra rendelediğimiz balkabağımızı ve ıspanağımızın saplarını ilave edip 1dk daha kavurup yumurtalarımızı kırıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  3. Çiğliği giden sebzelerimize baharatları ve ıspanakları da ekleyip harlı ateşte suyunu iyice çekene kadar çabucak kavuruyoruz. Altını kapatıp genişçe bir tabağa alarak biraz soğutalım.
  4. Sosu için malzemeleri karıştırıp çırpalım.
  5. Yufkamızı tezgâhımıza serip sosumuzdan her yerine sürelim ve bir kenarını biraz içine katlayalım.
  6. Yufkamızın katladığımız kısmına da sos sürelim ve iç harcımızı yayalım. Rulo yapalım ve ikiye keselim.
  7. Diğer 3 yufkaya da aynısını yapıp tepsiye yerleştirelim ve dilimleyelim.
  8. Üzeri için bir kaseye yumurtamızı kıralım ve yufkasına sürdüğümüz sostan 2 yemek kaşığı ilave ederek böreğimizin üstüne sürelim. Ben keten tohumu serptim dilerseniz siz susam ya da çörek otu da kullanabilirsiniz.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dk altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  10. Fırınların pişirme süreleri değişebiliyor onun için siz kendi fırınınıza göre de ayarlayabilirsiniz. Anlatırken eksiğim yanlışım olduysa kusura bakmayın şimdiden.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder