Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin ;
- 9 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 3, 5 su bardağı su
İçi İçin ;
- 1 bağ ıspanak
- 1 baş soğan,
- 1 tatlı kaşığı salça
- Pul biber, kara biber, tuz
Arasına Sürmek İçin ;
- Sıvı yağ
Üzeri İçin ;
- Yumurta sarısı
Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
- İlk önce ıspanağı ayıklayıp ocakta haşlayalım.
- Daha sonra soğanımızı doğrayıp tencereye alalım ve pembeleşinceye kadar kavuralım kavrulan soğanın içine salçayı ve baharatları koyup karıştıralım.
- Daha sonra suyunu süzdüğümüz ıspanağımızı da ekleyip tekrar karıştırıp altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Şimdi hamuru muza geçelim hamuru için , 9 su bardağı unu bir kaba alalım içine tuzu ilave edip suyumuzu yavaşça koyarak hamuru yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurumuzu 7 – 8 eşit parçaya bölelim. Ve yarım saat dinlen meye bırakalım.
- Daha sonra dinlenen hamurumuzu tezgah üzerinde ister oklavayla ister merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açalım ve arasına yağ sürelim.
- Diğer hamurları da aynı şekilde yapalım. Yağladığımız hamurlarımızdan birini alıp elimizle alttan çekip uzatalım ve arasına ıspanağı koyup yuvarlanarak tepsiye dizelim ister yuvarlak tepsiye isterseniz fırın tepsisine yapabilirsiniz.
- Fırın tepsisine yaparsanız uzun yapabilirsiniz. Diğer hamurlardan aynı şekilde büyüterek tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısını sürerek 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder