7 Kasım 2019 Perşembe

Ispanaklı Patatesli Graten Tarifi

Ispanaklı Patatesli Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane patates
  • 1 bağ ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapta biberi
  • Tuz, karabiber
  • Kaşar peyniri
Beşamel Sos İçin ;
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Yarım bardak un
  • 1 su bardağı süt
  • Karabiber, tuz

Ispanaklı Patatesli Graten Tarifi Yapılışı



  1. Patatesleri halka şeklinde doğrayıp haşlayın.
  2. Soğanı ve biberi tavada pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Daha sonra ıspanağı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Beşamel sos için tereyağını eritip unu ekleyin ve un kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Sonra sütünü ekleyip sürekli karıştırın topaklanmaması için, en son da az tuz ve karabiberi ekleyin.
  6. Borcamın altını çok az yalayıp haşlanmış patatesleri dizin.
  7. Üzerine ıspanaklı harcı dağıtın, Beşamel sosu dökün ve üzerine kaşar rendesini ekleyin.
  8. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder