9 Kasım 2019 Cumartesi

Kabak Mantı Tarifi

Kabak Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kabak
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Yoğurt için;
  • 3-4 kaşık yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kurunane
  • Pulbiber
Kıyma için;
  • 2 adet sivribiber
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 adet domates
  • 100-200 gr kıyma
  • Sıvı yağ

Kabak Mantı Tarifi Yapılışı

Kabak severler burayaa🌱 Mükemmel tarif ve baya hafif çok beğendiğim bir lezzet👌💕
  1. Öncelikle kıymalı içi bildiğiniz gibi yapın ☺
  2. Sonrasında rendelediğiniz kabakları 1 tatlı kaşığı sıvı yağda biraz soteleyin.
  3. Kabakların rengi değişince pişer sonra altını kapatın.
  4. Yoğurdun içine malzemelerini ekleyin karıştırın.
  5. Kabak, üzerine yoğurt üzerine kıyma olarak servis edin♥
Yapımı kolay tadı çok güzel bir ana yemek oldu benim için inşallah sizlerde beğenirsiniz 💕
Afiyet olsun 🌼

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder