Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2-3 su bardağı kadar un
İçi için:
- 1 çay bardağı ceviz
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limonun suyu
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbeti ocağa alıyoruz kaynayıp kıvamını bulunca altını kapatıyoruz.
- Limonu ve yağı ekliyoruz soğuması için bir kenara alıyoruz.
- Yoğurma kabında tüm malzemeleri birleştirip güzel yumuşak bir hamur yoğuruyoruz şekil vereceğimiz aparatımızı hazırlıyoruz (kalbur, kevgir, rende v.b)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle kalıbımızın üzerinde açıyoruz içine ceviz koyup uzun mekik şeklinde kapatıyoruz.
- Tepsimize diziyoruz.
- 180 derecede pişiriyoruz sonra tatlı el yakmayacak kadar sıcak şerbette olabildiği kadar soğukken döküyoruz ve 5-10 dk sonra servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder