Kalburabastı Tarifi

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2-3 su bardağı kadar un
İçi için:
  • 1 çay bardağı ceviz
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Kalburabastı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbeti ocağa alıyoruz kaynayıp kıvamını bulunca altını kapatıyoruz.
  2. Limonu ve yağı ekliyoruz soğuması için bir kenara alıyoruz.
  3. Yoğurma kabında tüm malzemeleri birleştirip güzel yumuşak bir hamur yoğuruyoruz şekil vereceğimiz aparatımızı hazırlıyoruz (kalbur, kevgir, rende v.b)
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle kalıbımızın üzerinde açıyoruz içine ceviz koyup uzun mekik şeklinde kapatıyoruz.
  5. Tepsimize diziyoruz.
  6. 180 derecede pişiriyoruz sonra tatlı el yakmayacak kadar sıcak şerbette olabildiği kadar soğukken döküyoruz ve 5-10 dk sonra servise hazır.
REKLAM

Yorumlar