Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kandil Simidi ( Çok Kolay ) Tarifi

Kandil Simidi ( Çok Kolay ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr Margarin ( oda ısısında )
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 5 Yemek Kaşığı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Buçuk Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Kabartma tozu
  • 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
  • Aldığı Kadar Un
Üzeri için;
  • 1 paket susam
  • 2 Yemek Kaşığı Pekmez
  • 1 Kase Su

Kandil Simidi ( Çok Kolay ) Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle kabımızın içine un hariç diğer malzemeleri koyalım yoğuralım.
  2. Unu azar azar katalım ele yapışmayan yumuşak hamur yapalım.
  3. Uzunlamasına rulo yapalım bir tasta pekmez ve suyu karıştıralım.
  4. Geniş  bi tabağa susamları koyalım.
  5. Rulo yaptığınız hamurları yuvarlak simit şeklini verelim.
  6. Süzgeç yardımıyla pekmezli suya batıralım.
  7. Susama batırıp yağlı kağıt serili tepsiye koyalım.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü pişirelim. 😋 Afiyet olsun 😋. Bu simitleri yapalı 6 gün oldu iki tane kalmıştı hala tazeliğini koruyor.
    .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?