Kandil Simidi ( Çok Kolay ) Tarifi

Kandil Simidi ( Çok Kolay ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr Margarin ( oda ısısında )
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 5 Yemek Kaşığı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Buçuk Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Kabartma tozu
  • 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
  • Aldığı Kadar Un
Üzeri için;
  • 1 paket susam
  • 2 Yemek Kaşığı Pekmez
  • 1 Kase Su

Kandil Simidi ( Çok Kolay ) Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle kabımızın içine un hariç diğer malzemeleri koyalım yoğuralım.
  2. Unu azar azar katalım ele yapışmayan yumuşak hamur yapalım.
  3. Uzunlamasına rulo yapalım bir tasta pekmez ve suyu karıştıralım.
  4. Geniş  bi tabağa susamları koyalım.
  5. Rulo yaptığınız hamurları yuvarlak simit şeklini verelim.
  6. Süzgeç yardımıyla pekmezli suya batıralım.
  7. Susama batırıp yağlı kağıt serili tepsiye koyalım.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü pişirelim. 😋 Afiyet olsun 😋. Bu simitleri yapalı 6 gün oldu iki tane kalmıştı hala tazeliğini koruyor.
    .

Yorumlar