18 Kasım 2019 Pazartesi

Karadudut Sulu Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Karadudut Sulu Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Karadut sulu muhallebisi için
  • 2 su bardağı karadut suyu
  • 1 paket vanilyalı puding
Beyaz muhallebisi için
  • 1 litre süt
  • 9 kaşık irmik
  • 9 kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • En alt için de 1 paket kakaolu bisküvi

Karadudut Sulu Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı




  1. İlk olarak vanilyalı pudingi tencereye alıp üzerine 2 bardak karadut suyunu koyup tencerede kıvam alana kadar pişirelim.
  2. Daha sonra istediğiniz bir kalıbı (Ben prenses tacı diye adlandırılan kalıpta yaptım) sudan geçirip karışımı içine dökelim.Ve soğumaya bırakalım.
  3. İrmik şeker ve sütü başka bir tencereye alalım.Bununda kıvam alana kadar pişirelim.Kıvam aldıktan sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım.
  4. Karadutlu karışım soğuduktan sonra yapmış olduğunuz irmikli karışımı üzerine dökün.
  5. En üstüne rondodan çektiğiniz kakaolu bisküvileri hayattan dökün ve soğutmak için dolaba koyun.
  6. Servis etmeden önce dikkatlice kalıbı ters çevirerek servis edin.
  7. AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder