Kekstra Tarifi

Kekstra Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1. 5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1. 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin ;
  • 1 adet portakal
  • 1. 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Veya reçel

Kekstra Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri mikserle güzelce çırpalım. Yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip karıştıralım.
  2. Unu, vanilini, kabartma tozunu ve tarçını ekleyip mikserle güzelce çırpalım.
  3. Kekstra kalıbımızı tereyağı ile güzelce yağlayalım.
  4. Kek harcımızı kalıbımıza dökelim ama kalıbı tam doldurmayalım çünkü kekler kabaracak.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
  6. Pişen kekimizi soğuması için bir kenara alalım ve jelimizi hazırlayalım.
  7. Jelimiz için 1 adet büyük portakalın suyunu çıkaralım(yarım su bardağından biraz daha fazla) portakal suyunu bir tencereye alalım ve başka kapta nişastayı 1 yemek kaşığı kadar su ile inceltip portakal suyunun üzerine dökelim, şekeri de ilave edelim.
  8. Jel katılaşmaya başlayınca ocaktan alıp kekstranın çukur kısmına kaşık yardımı ile dökelim.
Ve kekstramız hazır, afiyet olsun ✨

Yorumlar