Kereviz Sevmeyene Sevdirenpratik Kereviz Yemeği Tarifi

Kereviz Sevmeyene Sevdirenpratik Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kereviz
  • 2 adet pırasa
  • 2 adet büyük boy havuç
  • 1 adet iri patates
  • Zeytinyağ ve çiçek yağı karışık kullanıyoruz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Kaşık ucunda biraz toz biber tercihen acı olabilir
  • Tuz
  • Su

Kereviz Sevmeyene Sevdirenpratik Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı

Uzun bir aradan sonra çok güzel lezzetli tarifimi sizlerle paylaşıyorum. kerevizi sevmeyen bu tariften sonra kalmayacak.
  1. Öncelikle havuçları, patatesleri soyup küp küp doğrayalım, pırasayı bi kat dış katını soyup jülyen doğrayalım.
  2. Diğer malzemeler doğranana kadar suda bekletelim.
  3. Kerevizi kök kısmından yani patates gibi olan kısmından kesip ayıralım ve kalın bi şekilde soyalım ardından küp küp doğrayalım.
  4. Sonra kerevizin sap kısmını yapraklarına kadar yarım santim kadar aralıklarla doğrayalım. Yapraklarını yemeğin içine doğramıyoruz. Fakat yapraklarını atmak yerine onları da değerlendirebilirsiniz baharat yaparak onun tarifine de sayfamdan ulaşabilirsiniz.
    (Kereviz Yaprağından Baharat Yapımı)
  5. Bol suda bi kaç kez yıkayalım kerevizi ve su dolu kabın içine beyaz sirke veya üzüm sirkesi gezdirip biraz bekleyelim 5 dakika sonra tekrar yıkayalım ve pişirme aşamasına geçelim.
  6. Düdüklü tenceremize 2 yemek kaşığı zeytin yağ, 3 yemek kaşığı da çiçek yağı ilave edelim yağ ısınınca salçaları ve toz biberi ilave edip kavuralım bi kaç damla su ilave edelim salça iyice erisin.
  7. Ardından tüm doğrayıp yıkadığımız malzemeleri düdüklü tencere de buluşturup karıştıralım. tercihe göre tuz ilave edelim son olarak sıcak yada soğuk su hiç fark etmez ama ben soğuk kullandım yemeğin suyunu da katalım fakat sebze pişince daha da sulanacağı için su miktarını sebzenin üstüne çıkmıyacak şekil de katıyoruz resimlerde var size yardımcı olucaktır. Tekrar karıştırıp düdüklünün kapağını kapatıyoruz.
  8. Benim düdüklü tenceremle aynı olanlar seviye 2 ye getiriyoruz ve ocağın altını açıyoruz. Ötmeye başlayınca ocağın altını kısalım. 10 ila 12 dakika süre tutmanız yeterli lokum gibi fakat asla dağılmamış miss gibi kokan kereviz yemeğimiz hazır.
  9. Düdüklünün kapağını hemen açmıyorum biraz kendi sıcağıyla da bekletiyorum. Hem tadı hem kokusu nedeniyle bu sebzeyi sevmeyen çok kişi var. ☝️İDDA EDİYORUM Kİ👉🏻👉🏻 BU TARİFTEN SONRA KEREVİZ YEMEĞİNİ SEVMEYEN KALMAYACAK. !!!!!!👌🏻👌🏻👌🏻👍🏻
Daha önce sevmeyen çok kişi artık severek yiyiyor çocuklarım bile seviyor çok şükür çocuklara bazı sebzeleri yedirmek çok zordur. şiddetle tavsiye ederim. 👍🏻
Deneyen emek veren herkesin şimdiden ellerine sağlık yorum ve yaptığınız yemeğin fotoğrafını paylaşırsanız sevinirim.
Sağlıkla afiyetle. 🙋‍♀️🤗

Yorumlar