22 Kasım 2019 Cuma

Krem Karamel Tarifi

Krem Karamel Tarifi İçin Malzemeler

Karamel İçin ;
  • 1 su bardağı şeker
  • 50 gram margarin
Muhallebisi İçin ;
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 buçuk bardak süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 50 gram margarin

Krem Karamel Tarifi Yapılışı

Muhallebinin en güzel hali olan çok kolay çok pratik lezzeti unutmaz bir tatlı tarifim var arkadaşlar krem karamel. yapılışına gelecek olursak.
  1. Yumurtayı ve şekeri tenceremizde çırpalım unumuzu ekleyelim iyice karıştıralım.
  2. Ardından yavaş yavaş sütümüzü ekleyerek karıştıralım sonra ocağa alalım karıştırma işlemine devam ederek muhallebimizi pişirelim.
  3. Aynı esnada da teflon yanmaz tavaya şekeri ekleyelim kısık ateşte eriyip karamelize olana kadar bekleyip muhallebimizi karıştırmayı da ihmal etmeyelim.
  4. Şekerimiz eriyip karamelize olunca margarini ekleyelim karıştıralım ve altını kapatalım. Ben ortası delik silikon kalıp kullandım siz istediğiniz kabı kullanabilirsiniz. kapların dibine karameli pay edelim sonra pişen
  5. Muhallebimize margarini ekleyip eriyene kadar karıştıralım ocaktan alalım kaplara pay ettiğimiz karamellerin üzerine muhallebimizi ekleyelim.
  6. 10 dakika kadar bekleyelim ters çevirelim tatlımız hazır.
    Şimdiden afiyet OLSUN sorularınız varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder