1 Kasım 2019 Cuma

Kremalı-Mantarlı Tavuk Tarifi

Kremalı-Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 baş yemeklik doğranmış soğan
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım paket mantar (200 gram kadar)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1, 5 su bardağı tavuk veya et suyu
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 2 tatlı kaşığı nişasta + yarım su bardağı suda eritilecek
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 2-3 dal maydanoz

Kremalı-Mantarlı Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Göğüsleri iri parçalar halinde dilimleyip tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra kızgın yağda iyice kızarana dek arkalı-önlü pişirin.
  2. Aynı tavanın içinde tereyağını eritip yemeklik doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavurun.
  3. Harlı ateşte mantarları da atıp sürekli karıştırarak diriliğini kaybedene dek kavurun.
  4. Tavuk veya et suyunu, kremayı ve sulandırılmış nişastayı ekleyip karıştırın.
  5. Kaynamaya başlayınca tavukları ve toz biberi de ekleyin. 10-15 dk daha tavuklar tamamen pişene kadar kapağı kapalı şekilde, kısık ateşte pişirin.
  6. Dilerseniz en son birkaç dal kıyılmış maydanoz ile servis edin.
Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder