Kremalı-Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça tavuk göğsü
 - 1 baş yemeklik doğranmış soğan
 - 1 diş ezilmiş sarımsak
 - Yarım paket mantar (200 gram kadar)
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 1, 5 su bardağı tavuk veya et suyu
 - 1 kutu krema (200 ml)
 - 2 tatlı kaşığı nişasta + yarım su bardağı suda eritilecek
 - 1 silme tatlı kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 - 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
 - 2-3 dal maydanoz
 
Kremalı-Mantarlı Tavuk Tarifi Yapılışı
- Göğüsleri iri parçalar halinde dilimleyip tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra kızgın yağda iyice kızarana dek arkalı-önlü pişirin.
 - Aynı tavanın içinde tereyağını eritip yemeklik doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavurun.
 - Harlı ateşte mantarları da atıp sürekli karıştırarak diriliğini kaybedene dek kavurun.
 - Tavuk veya et suyunu, kremayı ve sulandırılmış nişastayı ekleyip karıştırın.
 - Kaynamaya başlayınca tavukları ve toz biberi de ekleyin. 10-15 dk daha tavuklar tamamen pişene kadar kapağı kapalı şekilde, kısık ateşte pişirin.
 - Dilerseniz en son birkaç dal kıyılmış maydanoz ile servis edin.
 
Deneyenlere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder