Kış Tatlısı efsane Bir Lezzet Muhallebili Mandalina Soslu Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Kış Tatlısı efsane Bir Lezzet Muhallebili Mandalina Soslu Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kemalpaşa tatlısı
Muhallebisi için:
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası ya da mısır nişatası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Mandalina Sosu :
  • 2 buçuk su bardağı mandalina suyu (taze sıkılmış)
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı şeke

Kış Tatlısı efsane Bir Lezzet Muhallebili Mandalina Soslu Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı



  1. Kemalpaşa tatlısı üzerindeki tarife göre pişirilir, ben Yaklaşık 15 dk da piştim sonra tek tek alınarak, dikdörgen borcama dizilir.
  2. Muhallebi : Bir tencereye sütü, şeker, nişatası ve un alınıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  3. Ocaktan alıp içine tereyağını ekleyip karıştırın, sonra kemalpaşaları üzerine döküyoruz.
  4. Mandalina sosu : Bütün malzemeler tencere de pişirilir sos kıvamına geldikten sonra ılıkmaya bırakılır.
  5. Muhallebi üzerine mandalina sosu yavaşça gezdirerek döküyoruz.
  6. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 1saat sonra servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun

Yorumlar