Kış Tatlısı efsane Bir Lezzet Muhallebili Mandalina Soslu Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kemalpaşa tatlısı
Muhallebisi için:
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası ya da mısır nişatası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Mandalina Sosu :
- 2 buçuk su bardağı mandalina suyu (taze sıkılmış)
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı şeke
Kış Tatlısı efsane Bir Lezzet Muhallebili Mandalina Soslu Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Kemalpaşa tatlısı üzerindeki tarife göre pişirilir, ben Yaklaşık 15 dk da piştim sonra tek tek alınarak, dikdörgen borcama dizilir.
- Muhallebi : Bir tencereye sütü, şeker, nişatası ve un alınıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
- Ocaktan alıp içine tereyağını ekleyip karıştırın, sonra kemalpaşaları üzerine döküyoruz.
- Mandalina sosu : Bütün malzemeler tencere de pişirilir sos kıvamına geldikten sonra ılıkmaya bırakılır.
- Muhallebi üzerine mandalina sosu yavaşça gezdirerek döküyoruz.
- Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 1saat sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder