Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi
Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 adet havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1. 5 çay kaşığı tuz
- 1. 5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı soğuk su
Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak mercimekleri yıkadım ve tencereye aldım.
- Üzerine 6 bardak sıcak suyu ve tuzunu ekleyip 20 dakika mercimekler yumuşayana kadar pişirdim.
- Havuç, patates ve soğanı rendeleyip sırasıyla tencereye ekledim.
- Havuç ve patates yumuşayınca mikserden geçirdim. (Tamamen pürüzsüz olması için ben mikserden sonra ince süzgeçten de geçiriyorum).
- Başka bir tencerede tereyağını eritip unu ekledim ve unun kokusu çıkana kadar kavurdum.
- İçine 1 su bardağı soğuk suyu yavaşça ekleyerek karıştırmaya devam ettim.
- Öteki taraftaki süzgeçten geçirdiğim mercimek karışımını yavaşça unun üstüne ekleyerek karıştırdım (Katılık oranına göre su ekleyebilirsiniz. İsteğe göre tuz eklemesi de yapabilirsiniz).
- Çorbayı 10 dakika daha kaynatıp isteğe göre süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder