27 Kasım 2019 Çarşamba

Mantı Tarifi

Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için
  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı ( beyazını koyarsanız koku sevmeyenler için rahatsız edici olur)
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
  • 300 gram kıyma
  • 1 büyük soğan
  • Karabiber tuz

Mantı Tarifi Yapılışı

  1. 4 su bardağı bunu derin bir kaba koyun. Ortasını açın. Yumurta sarısını ortasına koyun tuzu da ilave edin.
  2. Suyu ağır ağır dökün. Hamurumuz yumuşak olmayacak biraz sert bir hamur elde edin 3 beze yapın açtığınız bezeleri küçük parçalar halinde kesin (. kıymayı bir kaba alın üstüne rondodan geçirdiğiniz soğanları ekleyin bol karabiber dökün tuzu da ilave edip iyice harmanlayın )
  3. İçlerine harcımızı istediğiniz yoğunluğa göre koyun ister üçgen ister kare şeklinde kapatın altına yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurutmak için biraz koyun.
  4. 180 derece fırında 15 dakika kurutun soğuktan sonra ister buzluğa kaldırın ister afiyetle yiyin 🙏

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder