Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 4 su bardağı un
- 1 yumurta sarısı ( beyazını koyarsanız koku sevmeyenler için rahatsız edici olur)
- 2 su bardağı ılık su
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
- 300 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- Karabiber tuz
Mantı Tarifi Yapılışı
- 4 su bardağı bunu derin bir kaba koyun. Ortasını açın. Yumurta sarısını ortasına koyun tuzu da ilave edin.
- Suyu ağır ağır dökün. Hamurumuz yumuşak olmayacak biraz sert bir hamur elde edin 3 beze yapın açtığınız bezeleri küçük parçalar halinde kesin (. kıymayı bir kaba alın üstüne rondodan geçirdiğiniz soğanları ekleyin bol karabiber dökün tuzu da ilave edip iyice harmanlayın )
- İçlerine harcımızı istediğiniz yoğunluğa göre koyun ister üçgen ister kare şeklinde kapatın altına yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurutmak için biraz koyun.
- 180 derece fırında 15 dakika kurutun soğuktan sonra ister buzluğa kaldırın ister afiyetle yiyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder