Mantar Yemeği Tarifi

Mantar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr mantar
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı ev salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Mantar Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur , salça eklenir.
  2. Ardından iri iri doğranmış mantarlar eklenip karıştırılır. Baharatlar eklenir.
  3. Üzerini geçecek kadar su eklenir , uzu eklenip karıştırılır.
  4. Kapağı kapatılarak suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Yorumlar