Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Mayonezli Tatlı Kurabiye (Enfes Lezzet …Az Malzeme İle ) Tarifi

Mayonezli Tatlı Kurabiye (Enfes Lezzet …Az Malzeme İle ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr. teremyağ yada tereyağ. oda ısısında
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 Türk kahvesi fincanı silme pudra şekeri
  • 1 Türk kahvesi fincanı silme mayonez
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un ( 2. 5 su bardağından sonra kontrollü ekleyin bende 3 su bardağı ideal oldu. Un markasına göre miktar değişebilir)
Üzeri için :
  • Pudra şekeri ( ben kullanmadım )
  • İsteye bağlı kakao veya tarçın serpilebilir.
  • Su bardağı ölçüsü : 200 ml.
  • Klasik Türk kahve fincanı

Mayonezli Tatlı Kurabiye (Enfes Lezzet …Az Malzeme İle ) Tarifi Yapılışı

Çayınız demlenirken yapabileceğiniz az malzemeli muhteşem bir kurabiye.
Mayonezin ayrı bir verdiği kıyır kıyır lezzet, tane tane dokulu hamuruyla harika bir kurabiye tarifi.
  1. Bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım. Krema halini alacak şekilde karıştıralım.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyerek hafif ele yapışan ama kendini toplayan bir hamur elde edelim.
  3. Vakit var ise 10 dak. dinlendirelim.
  4. Hamurdan isteye bağlı şekilde parçalar koparalım. Elimizde yuvarlayalım.
  5. Yuvarladığımız hamurun üzerini tırtıklı bir pasta aparatı ile enine boyuna çizelim. ( Ben eldeki imkanlarla bu şekil yaptım düzde yapabilirsiniz veya zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. )
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. 24 ad. kurabiye elde ettim.
  7. Alt üst açık ısıtılmış fırında 170 derecede hafif beyaz kızarmış arası kalacak şekilde pişirelim. ( Pişme süresi fırından fırına fark edebilir )
  8. Pişen kurabiyelerimiz soğuduktan sonra pudra şekeri, kakao yada tarçın ile süsleyerek sunum yapabiliriz.
    Çocukların beslenmelerinde yada çay davetlerine yakışacak farklı bir kurabiye.
    Afiyet olsun. 🍀

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?